Kurumsal
Kurucu
YILMAZ BABAOĞLU
Büyük insanları büyük yapan; güçlü iradeleri, önlerine çıkan güçlükler karşısında hiç pes etmeden,
haksızlıklar karşısında aldıkları tavırlar, yılmadan verdikleri mücadelelerdir.
Yılmaz Babaoğlu, 1934 Karaman doğumludur. Osman ve Fadime Babaoğlu çiftinin ilk çocuğudur. Yılmaz Babaoğlu’nun hayatına yön veren insanların başında babası Osman Babaoğlu gelir. Eski sebze pazarı esnaflarından olan Osman Babaoğlu, Karaman’ın unutulmaz simalarındandır. Yılmaz Babaoğlu 1941 yılında Gazi İlkokulunda eğitimine başlar. 1945 yılında Gazi İlkokulu’ndan başarıyla mezun olan Yılmaz Babaoğlu ailenin tek çocuğu olduğu için babasının isteği üzerine ticarete atılır ve okulu bitirdikten sonra babasının işlettiği bakkal dükkânında işe başlar. Yılmaz Babaoğlu, 1954 yılında Nermin Hanım’la evlenir. Bir yıl sonra kızları Meral dünyaya gelir. Diğer çocukları Sema 1956’da, Necati 1957’de, Seval 1967’de doğar.
1958 yılında askere gider. Askerlik görevini Karaman’a yakın yerlerde yaptığı için bu süre zarfında ticari faaliyetlerini devam ettirir. 1960’ta askerlik vazifesini tamamlayıp Karaman’a döner. Yıllarca babasıyla birlikte çalışmıştır. Artık kimseye bağımlı olmadan çalışmak ister. Onun gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır. 1950–1960 yılları arası; Türkiye’de sanayileşme hamlelerinin güçlü ve bilinçli bir şekilde yapıldığı, özel teşebbüsün gücünü arttırdığı yılladır. Karaman’da üç beş kişi bir araya gelir ve bir fabrika kurar. Kurulan fabrikalardan biri de BİFA’dır. BİFA beş altı ailenin birleşmesiyle kurulan bir bisküvi fabrikasıdır. Fabrika 1962’de açılırken “Birlik Fabrikası” ismi uygun görülmüş; bu ismin kısaltılmasından oluşan BİFA, fabrikanın ismi ve markası olarak kalmıştır.
Yılmaz Babaoğlu’nun hayatındaki dönüm noktalarından biri 1966 yılında gerçekleşir. BİFA’nın ortaklarından birinin hissesini 65 liraya alan Yılmaz Babaoğlu fabrika ortaklarından biri olur. Kısa bir zamanda kendi sitemini oturtur. İşler daha hızlı yürümeye başlar.
1977’ye gelindiğinde mevcut tesisler yetersiz kalır ve kısa bir zamanda bugünkü tesisler yapılır.
1980’li yıllar BİFA’nın kalkınma yıllarıdır: 1982’de Ankara ve İzmir Bölge Müdürlükleri açılır. 1984’te BİFA markası tescil edilir.
2000'li yıllar BİFA’nın olgunlaşma yıllarıdır. Bu dönemde planlı projeli yatırımlar yapılır. Profesyonel kadrolar iş başındadır.
Yılmaz Babaoğlu’nun eğitim alanındaki faaliyetleri 1987 de başlar ve sonraki yıllarda devam eder. Önce Bifa İlköğretim Okulu; ardından Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okulu; ardından Bifa Lisesi ve Babaoğlu Koleji Karaman’ın çocuklarına hizmet vermeye başlar.
2000'li yıllar BİFA’nın olgunlaşma yıllarıdır. Bu dönemde planlı projeli yatırımlar yapılır. Profesyonel kadrolar iş başındadır.
Yılmaz Babaoğlu’nun eğitim alanındaki faaliyetleri 1987 de başlar ve sonraki yıllarda devam eder. Önce Bifa İlköğretim Okulu; ardından Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okulu; ardından Bifa Lisesi ve Babaoğlu Koleji Karaman’ın çocuklarına hizmet vermeye başlar.
YILMAZ BABAOĞLU’NDAN…
• Sonsuz mesuliyet duygusu ile çalışmak insana huzur verir.
• Başarı, insanın hayatta ulaştığı yerle değil, başarmaya çalışırken üstesinden geldiği engellerle ölçülür.
• Ders alınmış başarısızlık da başarı sayılır.
• İstanbullu gibi yaşayıp Karamanlı gibi harcarsan başarılı olursun.
• Kendini önemli hisseden bir insan, önemsiz ve lüzumsuz şeyleri hayatında uzak tutacaktır.
• İnsanlar her ne iş yaparlarsa yapsınlar yaptıkları iş dolayısıyla takdir edilmiyorsa mutlu olamazlar.
• Yaşamı geriye bakarak anlayın, ileriye bakarak yaşayın.
• Hiç kimseye yalan söylemeyin. Karşınızdaki en aciz insan olsa bile.
• Ben hayatım boyunca dost kazanmaya çalıştım. Politikanın düşman kazandırdığına inandığım için siyasete hiçbir zaman girmedim.
• Başarıya giden ilk anahtarı insanı, insanları sevmektir.
• Söylemler sadece dille kalmamalıdır. Dürüstlük, güven, saygı ve sevgi diyorsak bunları davranışlara da dökmemiz gerekir. Çünkü önemli olan davranıştır.